Διάστημα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση του Λ-sat, του πρώτου δορυφόρου που κατασκευάστηκε από έλληνες επιστήμονες. Η εκτόξευση έλαβε χώρα στις 19:52 ώρα Ελλάδος από τις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ελληνικός μίνι-δορυφόρος, βάρους περίπου 2 κιλών, «πετάει» με τον πύραυλο Anteres της NASA, ο οποίος μεταφέρει επιστημονικό και υποστηρικτικό υλικό στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Με τη βοήθεια του δορυφόρου θα γίνεται παρακολούθηση και ελληνικών εμπορικών πλοίων, για προστασία απέναντι σε επιθέσεις πειρατών.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση του Λ-sat, του πρώτου δορυφόρου που κατασκευάστηκε από έλληνες επιστήμονες. Η εκτόξευση έλαβε χώρα στις 19:52 ώρα Ελλάδος από τις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής, όμως αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να παραδεχθούμε ότι αυτή τη στιγμή κανείς δεν καταλαβαίνει τόσο καλά αυτού του είδους των επιχειρήσεων, όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Ρωσία του. (kremlin.ru)Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι παρατηρητές, προσπαθούν να λύσουν το αίνιγμα: Τι σκοπεύει να κάνει Πούτιν στην Ουκρανία; Ο Ρώσος Πρόεδρος έχει ήδη επιτύχει τον πρώτο στόχο του: Οι αντίπαλοί του είναι σε σύγχυση. Ο ηγέτης του Κρεμλίνου ανακάλυψε τον ασύμμετρο πόλεμο.

Οι αντάρτες με τον ασύμμετρο πόλεμο ξέρουν πώς να επιβάλουν στον εχθρό τους κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους θα διεξαχθεί η μάχη: Έτσι, ώστε η άλλη πλευρά να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπεροπλία της. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζει τη μαζική στρατιωτική και οικονομική υπεροχή της δυτικής συμμαχίας – και έτσι δείχνει στον κόσμο ότι γνωρίζει να χρησιμοποιεί άριστα την ασυμμετρία της ισορροπίας ισχύος για τον εαυτό του.

ALASA: Εκτόξευση δορυφόρων από μαχητικό F-15E (Boeing)Ένας νέος τρόπος αποστολής μικροδορυφόρων και άλλων ωφέλιμων φορτίων είναι στον ορίζοντα: Μικροδορυφόροι τίθονται σε τροχιά από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, με την χρήση ενός τροποποιημένου μαχητικού αεροσκάφους. Η Boeing συνεργάζεται με τον περιβόητο οργανισμό της DARPA για να παράγει ένα καινοτόμο 7,3 μέτρων σε μήκος όχημα εκτόξευσης και να διεξάγει δοκιμές πτήσης.

Παρά τις πανέμορφες παραλίες που έκαναν την Κριμαία διάσημη ως σοβιετικό θέρετρο, η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας έχει περιέλθει από καιρό σε τέλμα - από οικονομικής άποψης. Το Κρεμλίνο, το οποίο αποφάσισε να προσαρτήσει την περιοχή από την Ουκρανία, έχει αρχίσει τον υπολογισμό για το ακριβώς θα κοστίσει για να υποστηρίξει την χαώδη οικονομία στην Κριμαία. «Δεν είναι καλύτερη από την Παλαιστίνη», όπως την περιέγραψε ο Ρώσος Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ιγκόρ Σλιουνγιάγιεβ και αναμεταδίδει το πρακτορείο AFP.

Οι ΗΠΑ σε 3,5 χρόνια προτίθενται να παραιτηθούν πλήρως από τις υπηρεσίες της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος (Roscosmos) για τη μεταφορά των αστροναυτών στον ISS με τα διαστημόπλοια Soyuz, δήλωσε ο διευθυντής της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν.

Τελευταία σχόλια