Πρώην υπάλληλος της Northrop Grumman στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Salt Lake City υπέβαλε μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας κατ 'επανάληψη παραποίησαν αποτελέσματα των δοκιμών από τα συστήματα πλοήγησης για τα υποβρύχια, τα στρατιωτικά αεροσκάφη και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στην αναφορά του προς το δικαστήριο ο υπάλληλος ανέφερε ότι η Northrop Grumman πούλησε την συσκευή GPS τύπου LN-100 χωρίς να εκτελέσει τις βασικές δοκιμές πιστοποίησης των δεκτών επικοινωνίας με τους δορυφόρους σε τροχιά. Σύμφωνα με την εκτίμησή του, χωρίς αυτές τις μελέτες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την εμφάνιση λαθών στη ναυσιπλοΐα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε συντριβή του αεροσκάφους, στην περίπτωση των οπλικών συστημάτων μπορεί να οδηγήσουν σε μη επίτευξη του στόχου και στην αύξηση των παράπλευρών απωλειών.

Η εταιρία Northrop Grumman αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, αναφέροντας ότι η διαφορά που εκκρεμεί ενώπιον του δικαστηρίου με τον πρώην υπάλληλο δεν έχει να κάνει με το σύστημα LN-100.

Ωστόσο, τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης υπενθύμισαν μια συντριβή ενός Predator οπλισμένο με πυραύλους Hellfire, στο Τζιμπουτί τον Μαΐο του 2011, όταν αναφέρθκε μιε δυσλειτουργία με την συσκευή LN-100. Οι καταγραφείς έδειξαν ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν πάνω από 100 μέτρα ψηλότερα από ό, τι ήταν στην πραγματικότητα. Το προσωπικό στο απομακρυσμένο τηλεχειριστήριο οδήγησε έτσι το Predator σε σύγκρουση στο έδαφος.

Εάν ο πρώην υπάλληλος Northop Grumman έχει πραγματικές αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του, το εγονός μπορεί να θέσει την αμερικανική εταιρεία σε μεγάλες δυσκολίες. Μέχρι σήμερα χιλιάδες συσκευές LN-100 έχουν πουληθεί στο εξωτερικό.

Τελευταία σχόλια