Θέατρα Συγκρούσεων

Κομπάνι: Ο Λεβί αμφιβάλλει για την παραμονή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ (Getty Images)Ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί επιτίθεται στην Τουρκία με αιχμηρά λόγια, η χώρα δεν κάνει αρκετά για να σώσει τη συριακή κουρδική πόλη Κομπάνι. "Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας για την παρουσία της στο ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Γάλλος φιλόσοφος.

Η τρομοκρατική πολιτοφυλακή "Ισλαμικό Κράτος" ελέγχει από την Κυριακή περίπου το 40% της συριακής συνοριακής πόλης Κομπάνι. Αυτό δήλωσε το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Για να καταλάβουν την πόλη, οι τζιχαντιστές ενισχύθηκαν με δυνάμεις από τις επαρχίες Ράκκα και Χαλέπι.

Ο Γάλλος φιλόσφος, στενός συνεργάτης του πρώην Γάλλου Προέδρου Σαρκοζί, επιτίθεται τώρα στην Τουρκία.

Στο δρόμο για τον παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο (Getty Images) Σε μια βροχερή μέρα, το φθινόπωρο του 2009, εξήντα εμπειρογνώμονες του χώρου της οικονομίας και της άμυνας και ασφάλειας συναντώνται σε μια μυστική τοποθεσία για να εκτελέσουν ένα τολμηρό πείραμα: την προσομοίωση ενός πολέμου! Με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: χωρίς στρατεύματα, χωρίς πολεμικά πλοία και χωρίς άρματα μάχης ή μαχητικά αεροσκάφη. Αντ 'αυτού: νομίσματα, μετοχές, ομόλογα και παράγωγα. Τα πεδία μαχών είναι οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, και ο στόχος του αναίμακτου στρατιωτικού πειράματος δεν είναι τίποτα λιγότερο από την καταστροφή ενός κράτους με την ισχύ του χρήματος.

O Γάλλος Frédéric Encel, διδάκτωρ γεωπολιτικής, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο ESG Management School, συγγραφέας δώδεκα βιβλίων κυρίως για τη Μέση Ανατολή, στο τελευταίο του έργο με τίτλο «Géopolitique du printemps arabe» («Γεωπολιτική της Αραβικής Άνοιξης»), περιγράφει την θέση της Σαουδικής Αραβίας στην Αραβική Άνοιξη, καταλήγοντας ότι το Ισλαμικό κράτος μοιράζεται το ίδιο όραμα για τον κόσμο με τους Σαουδάραβες - και ότι η Γαλλία με την πολιτική της ενισχύει το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Όπως ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας του Ιράκ στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ένα ελικόπτερο επίθεσης Mi-35M απωλέσθηκε στις 3 Οκτωβρίου κατά την εξόρμησή του κοντά στην περιοχή Μπαγίλι.

Δυνητικό εύρος από πυραυλικά συγκροτήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ στην Τουρκία. (OSINT)Ο πόλεμος κατά της πολιτοφυλακής από το "Ισλαμικό Κράτος" έρχεται για την Τουρκία όλο και πιο κοντά. Οι τζιχαντιστές φαίνεται να έχουν περικυκλώσει μια τουρκική λωρίδα εδάφους στο εσωτερικό της Συρίας. Η κυβέρνηση στην Άγκυρα συγκεντρώνει στρατεύματα.

Τελευταία σχόλια