Ινδική Υποήπειρος

Η υιοθέτηση του νέου ινδικού μαχητικού Tejas Mk-1 από την Ινδική Πολεμική Αεροπορία και η απόκτηση ενός αριθμού ρωσικών μαχητικών Su-30MKI και MiG-29M μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση για την αγορά του γαλλικού Rafale ή του Eurofighter, αναφέρει η ινδική εφημερίδα The New Indian Express.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 στην αεροπορική βάση Matiur Rahman του Μπαγκλαντές έλαβε χώρα η τελετή έναρξης λειτουργίας των πρώτων τεσσάρων κινεζικής προέλευσης εκπαιδευτικών αεροσκαφών K-8W.

Παρά το γεγονός ότι μια σύμβαση για 2,2 δις δολάρια για την αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών Dassault Mirage 2000 της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι σε εξέλιξη, περίπου το ένα τέταρτο του στόλου των 49 μαχητικών είναι καθηλωμένο, διότι η σύμβαση για ανταλλακτικά παρέμεινε ανυπόγραφη για χρόνια, όπως θέλει να έχει μάθει το Aviation International News.

Ενώ τα προγράμματα FGFA και PAK-FA είναι μακριά από την ολοκλήρωσή τους, είναι προφανές ότι η Suckhoi θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην εφαρμογή τους και τα αναδυόμενα ελαττώματα. (Getty Images)Η ηγεσία της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας υπέβαλε μια έκθεση σχετικά με την πρόοδο των εργασιών στο κοινό ρωσο-ινδικό πρόγραμμα πέμπτης γενιάς μαχητικού FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft), επί τη βάσει του ρωσικού T-50 (PAK FA). Οι Ινδοί είναι δυσαρεστημένοι με τις προδιαγραφές του κινητήρα, τις ρυθμίσεις των χαρακτηριστικών μείωσης ίχνους, τα συστήματα αναστολής των όπλων, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του προγράμματος. Η ρωσική πλευρά έχει ανακοινώσει ότι η πλειονότητα των ελλείψεων που εντοπίστηκαν θα διορθωθεί στο άμεσο μέλλον. Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας αποφάσισε να μειώσει την προγραμματισμένη αγορά του FGFA από 220 σε 135-145 μονάδες, και να εγκαταλείψει την ανάπτυξη της διθέσιας έκδοσης του αεροσκάφους.

«Οι Ινδοί έχουν δύο προτάσεις» - «τώρα θα πρέπει να αποφασίσουν ποια προσφορά είναι η καλύτερη».Η Ινδία μπορεί να αγοράσει από τη Γερμανία 126 μαχητικά, ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα Handelsblatt με αναφορά προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Τελευταία σχόλια