Μέση Ανατολή

Σύμφωνα με το lemarin.fr η γαλλική ιδιωτική ναυπηγική εταιρεία Constructions Мécaniques de Normandie (η CMN στο Χερβούργο) αναμένεται να υπογράψει μια σύμβαση με την κυβέρνηση του Λιβάνου για την κατασκευή τριών περιπολικών σκαφών Combattante FS 56 για τον στόλο του Λιβάνου.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Sueddeutsche Zeitung" η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Βερολίνο έχει εγκρίνει μια σειρά συμβάσεων για την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε πολλές αραβικές χώρες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εγκρίνει την πώληση επιπλέον 12 εκτοξευτών High Mobility Systems Artillery Rocket (HIMARS) και 100 βλημάτων ATACMS στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ανακοίνωσε στις 29 Σεπτεμβρίου το γραφείο εξαγωγών του Πενταγώνου.

Το γραφείο εξαγωγών του Πενταγώνου (DSCA) στις 26 Σεπτεμβρίου του 2014 ανακοίνωσε την επίσημη κοινοποίηση προς το Κογκρέσο για μια πιθανή επερχόμενη παροχή προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 4.569 οχημάτων κατηγορίας MRAP από το απόθεμα του Αμερικανικού Στρατού. Η πώληση θα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος EDA. Το συνολικό κόστος της προτεινόμενης προσφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτικών, τεχνικής υποστήριξης και κατάρτισης, θα είναι περίπου 2,5 δις δολάρια.

To Υπουργείο Άμυνας του Ιράκ στι 27 Σεπτεμβρίου 2014 ενημέρωσε επισήμως την παραλαβή της τρίτης παρτίδας των ρωσικών ελικοπτέρων μάχης Mi-35M. Ο αριθμός των ελικοπτέρων που παραδόθηκαν δεν αναφέρθηκε, σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για συνολικά τέσσερα.

Τελευταία σχόλια