Στρατιωτική Τεχνολογία

Όταν συναντηθούν δύο μαχητικά Ο αγώνας για την κυριαρχία των ουρανών για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν στο πεδίο των ηλεκτρονικών. Σήμερα η αερομαχία είναι μια αόρατη μάχη με ηλεκτρομαγνητικές ακτίνες σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, αλλά εξακολουθεί να ισχύει ο παλιός κανόνας: το στοιχείο της έκπληξης είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Η τεχνολογία "stealth" επιστρέφει σε αυτή τη βασική αρχή του πολέμου.

Είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι οι προσδοκίες για τη μελλοντική πορεία των στρατιωτικών συγκρούσεων και η σχετική χρησιμότητα των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων δεν ξεδιπλώνονται με τον αναμενόμενο τρόποΗ ένταξη σε υπηρεσία του F-22 Raptor το 2005 στις Ηνωμένες Πολιτείες σηματοδότησε την ανεπίσημη άφιξη της εποχής του μαχητικού 5ης γενιάς. Κατά τα επόμενα έτη, όπως το αμερικανικό F-35 Lightning II, το ρωσικό Sukhoi T-50 και το κινεζικό Chengdu J-20 θα εισέλθουν στην αγορά, το μαχητικό 5ης γενιάς θα γίνει ένα σημαντικό στοιχείο της παγκόσμιας αγοράς μαχητικών. Με επαναστατικές εξελίξεις, όπως η μείωση του ίχνους ραντάρ, υπερύθρη ορατότητα και υπερηχητική ικανότητα πλεύσης, τα 5ης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη θα δώσουν μια εντυπωσιακή ώθηση στην πολεμική αεροπορία οποιουδήποτε έθνους.

«Φαινόμενο της σαμπάνιας» (Al-Anbar)Η αλήθεια είναι από καμιά φορά εντελώς διαφορετική από την υπόθεση: Ποτέ πριν ένα βαρύ άρμα μάχης δεν έχει διατεθεί στην αγορά σε ένα τέτοιο θεωρητικό επίπεδο – του «αήττητου και του τόσου ισχυρού». Η αποψίλωση συντελέστηκε εν τέλει στο ίδιο πεδίο θριαμβολογίας: Μεσοποταμία.

Το M-1 Abrams έχει σοβαρά προβλήματα – έχουν ανακαλύψει τα ιρακινά πληρώματα. Η κακή κινητικότητα, η φρικτή υλικοτεχνική υποστήριξη, και η αδύναμη αξιοπιστία του, συμβάλλουν ώστε το M-1 να έχει μια κακή επιχειρησιακή δυναμική στο πεδίο μάχης. «Το M-1 είναι μια διαφημιστική εκστρατεία».

Κάποτε το McDonnell Douglas F-4E Phantom II ήταν η ραχοκοκαλιά πολλών αεροπορικών δυνάμεων. Σήμερα, ο αριθμός τους συνεχίζει να συρρικνώνεται. Όμως, χάρη σε διάφορα μέτρα για την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητάς του, είναι πιθανό κάποια Phantom να συνεχίσουν να πετούν ακόμη μέχρι την επόμενη δεκαετία. (Getty Images)Κάποτε το McDonnell Douglas F-4E Phantom II ήταν η ραχοκοκαλιά πολλών αεροπορικών δυνάμεων. Σήμερα, ο αριθμός τους συνεχίζει να συρρικνώνεται. Όμως, χάρη σε διάφορα μέτρα για την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητάς του, είναι πιθανό κάποια Phantom να συνεχίσουν να πετούν ακόμη μέχρι την επόμενη δεκαετία.

Από το 1958 έως το 1981 άφησαν 5.195 Phantom τις γραμμές παραγωγής. Σήμερα υπάρχουν περί τα 450 σε λειτουργία, αν και ο αριθμός τους συνεχίζει να μειώνεται. Ωστόσο, η έλλειψη οικονομικών πόρων σε ορισμένες χώρες θα καθυστερήσει τα προγράμματα προμηθειών για τους πιθανούς διαδόχους. Ίσως το F-4 λάβει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μια παράταση.

Η βασιλεία του πλέον επιτυχημένου 4ης γενιάς μαχητικού. Και στην Πολεμική Αεροπορία (Πολεμική Αεροπορία)Η βασιλεία του πλέον επιτυχημένου 4ης γενιάς μαχητικού

Με τέσσερις δεκαετίες τεχνολογικών εξελίξεων, με πάνω από 4.500 κατασκευές και 138 διαφορετικές παραλλαγές, το φημισμένο μαχητικό F-16 συνεχίζει την βασιλεία του ως το πλέον επιτυχημένο 4ης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλού ρόλου του κόσμου.

Τελευταία σχόλια