Υποσαχάρια Αφρική

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αγκόλας θα προμηθευτεί επτά περιπολικά σκάφη κλάσης Macae από τη Βραζιλία, με τέσσερα να κατασκευάζονται στη Βραζιλία και τρία στην Αγκόλα. Οι Υπουργοί Άμυνας της Βραζιλίας και της Αγκόλας, Celso Amorim και João Manuel Lourenço αντίστοιχα, στις 5 Σεπτεμβρίου υπέγραψαν ένα Τεχνικό Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) που καλύπτει τη ναυπήγηση των σκαφών στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης της Ναυτική Δύναμης της Αγκόλας (Pronaval).

Η πρώτη από τις τρεις γάστρες για τα νέα περιπολικά σκάφη Ocean Eagle 43 της Μοζαμβίκης είναι στο δρόμο της προς το ναυπηγείο CMN στη Γαλλία, ιδιοκτησίας του Λιβανέζου Ισκαντάρ Σάφα, όπου θα εγκατασταθεί το σύστημα πρόωσης και ο υπόλοιπος εξοπλισμός. Η Μοζαμβίκη είχε παραγείλει από τη γαλλική εταιρεία τρία περιπολικά σκάφη, τρία σκάδη δίωξης και 24 μηχανότρατες.

Στην ουκρανική ιστοσελίδα spotters.net.ua στις 27 Ιουνίου 2014 εμφανίστηκε η φωτογραφία του διθέσιου (παραλλαγή κατάρτισης) μαχητικιού MiG-29UB που προορίζεται για παράδοση στο Σουδάν. Στην ουκρανική ιστοσελίδα spotters.net.ua στις 27 Ιουνίου 2014 εμφανίστηκε μια φωτογραφία ενός διθέσιου (παραλλαγή κατάρτισης) μαχητικού MiG-29UB που προορίζεται για παράδοση στο Σουδάν. Το αεροσκάφος φέρεται ότι εκτελούσε έλεγχο μετά τις εργασίες στο εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών στο Λβίβ της Δυτικής Ουκρανίας. Το αεροσκάφος φέρει παραλλαγή της Σουδανικής Πολεμικής Αεροπορίας και σύμφωνα με πληροφορίες έχει τον σουδανικό πλευρικό αριθμό "603".

Η υπηρεσία εξοπλισμών Armscor Νότιας Αφρικής απένειμε στην σουηδική εταιρεία Saab μια σύμβαση υποστήριξης για τον στόλο των 26 μαχητικών αεροσκαφών Gripen της Νότιας Αφρικής.

Πρώτα – οι Φιλιππίνες. Τώρα, και σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, το αεροπλανοφόρο 'Principe de Asturias' των Ισπανών που αποσύρθηκε πρόσφατα από την ενεργό υπηρεσία, θα καταλήξει στην Αγκόλα.

Τελευταία σχόλια