Aviation Artist: Κώστας ΚαββαδίαςΠ.Σ.Φ.Π.Α."ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ" - Στη σημερινή εποχή με τους ξέφρενους ρυθμούς ζωής, το να μπορεί κανείς να αναπτύξει τη δεξιοτεχνία του και να τη συνδυάσει με το επάγγελμά του είναι όχι μόνο επιθυμητό, καθώς του αυξάνει τη δημιουργικότητα και του προσφέρει ψυχική αγαλλίαση, αλλά είναι αξιοθαύμαστο και αξιοζήλευτο.

Ζήσε και συ το όνειρό του! Είσαι στην Ελλάδα και σου κλείσαν το τηλέφωνο και το ρεύμα επειδή δεν έχεις να πληρώσεις; Κάτι έχεις κάνει λάθος σε αυτή την ζωή.

O «επίκουρος καθηγητής» που αφιέρωνε στους φοιτητές του το βιλίο «Οικονομική Αμυνας - Ασφάλειας», δεν θυμάται ακριβώς πόσους τέτοιους σάκους έλυσε μόνο αυτός με τα χέρια του: «Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες» – μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ίσως και άνω του ενός δισεκατομμυρίου; Τίποτε πλέον δεν είναι απίθανο στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος που κάλυπτε για δεκαετίες τον τομέα των εξοπλισμών άμυνας και ασφάλειας.

Oι «Γεωπολιτικές φαντασιώσεις» του Παπαχελά: Η κλασσική περίπτωση να βλέπεις το δέντρο – όχι όμως και το δάσος.Η περίπτωση να βλέπεις το δέντρο – όχι όμως υποχρεωτικά και το δάσος από πίσω: Σε μια σύντομη τοποθέτησή του στην «Καθημερινή», ο Παπαχελάς ανακαλύπτει τώρα ότι ο κόσμος γύρω του άλλαξε και δεν το πήρε χαμπάρι.

Μετά τους «διθύρμαβους» περί νέας στρατηγικής προσέγγισης μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον – η Αμερική αποχαιρετά την Ευρώπη και την Μεσόγειο. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό το μεγάλο έθνος έχει καταστρώσει και ανακοινώσει τα σχέδια του εδώ και πάρα πολλά χρόνια: «Αποχώρηση» από την Ευρώπη, «συμμάζεμα» στην Μέση Ανατολή και «σαλπάρισμα» στους ωκεανούς του Ινδικού και του Ειρηνικού. Για μια σύγχρονη Σαλαμίνα.

Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ)Στο πλαίσιο πληρέστερης, εγκυρότερης και άμεσης πληροφόρησης της κοινής γνώμης, η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) καταχωρεί στην ιστοσελίδα της (www.hasdig.com.gr) τις σημαντικότερες από τις δραστηριότητες της. Πιο συγκεκριμένα στην κεντρική σελίδα και υπό τον τίτλο News - Νέα αναρτώνται, με χρονολογική σειρά:

Το τεύχος του περιοδικού Όπως ενημερωνόμαστε από την υπηρεσία τύπου του ΠΑΝ. ΣΥ. Β. Α, το τεύχος του διμηνιαίου περιοδικού "ΜΑΧΕΣ & ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ" (Τ Νο17/ΣΕΠ-ΟΚΤ 2013) που κυκλοφορεί, περιέχει ένα δισέλιδο αφιέρωμα για την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. για την επίσκεψη του Ελληνοαμερικανού ΑΣΣΟΥ Αεροπόρου του Β΄ Π.Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ Ν. ΠΙΣΑΝΟΥ.

 

 

 

 

 

 

 

 

«ήδη ιδωμένο» (Ray Stubblebine / Reuters-Landov/2010.newsweek.com)Ο όρος προμνησία περιγράφει την αίσθηση ότι κάποιος έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση. Συχνότερα χρησιμοποιείται ο όρος déjà vu που στη γαλλική γλώσσα σημαίνει «ήδη ιδωμένο».

»» Πολύ φοβούμαι ότι πρόκειται για τα περιβόητα 'Οπλα Μαζικής Καταστροφής-WMD' του Σαντάμ απ'την αρχή! Δεν συμπαθώ καθόλου τον Άσσατ! Είναι ένας δικτάτορας που ευθύνεται αυτός και κυρίως, ο πατέρας του για ειδεχθή εγκλήματα σε βάρος του Συριακού λαού! Αλλά οι άλλοι...!

Ένα συνονθύλευμα απο ψυχανώμαλα, εξτρεμιστές τρομοκράτες, πλιατσικοδόρους, μισθοφόρους και έστω, μια μερίδα απο αφελείς ιδεολόγους που καθόλου απίθανο να πιστεύουν ότι ολο αυτό γίνεται για την απελευθέρωση της Συρίας!

Το δυσκολότερο δεν είναι να βρεις το κομμάτι ενός αεροσκάφους. Αλλά να σκάψεις στις αναμνήσεις των ανθρώπων, ανασύροντας προφορικές μαρτυρίες που για εκείνους ήταν ασήμαντες, αλλά για εμάς πολύτιμες πληροφορίες (Πολεμική Αεροπορία)«Το δυσκολότερο δεν είναι να βρεις το κομμάτι ενός αεροσκάφους. Αλλά να "σκάψεις" στις αναμνήσεις των ανθρώπων, ανασύροντας προφορικές μαρτυρίες που για εκείνους ήταν ασήμαντες, αλλά για μένα πολύτιμες πληροφορίες»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βετεράνων Αεροπόρων (ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α) προτίθεται να διοργανώσει Διημερίδα με θέμα:

« Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΔΙΑΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Ελληνικής καταγωγής Συντ/χη (ε.α.) άσου της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF), Στηβ (Σπύρου) Πισάνου, στην αίθουσα Attica του ξενοδοχείου Best Western Fenix Hotel στη Γλυφάδα (Αρτεμισίου 1-3, Γλυφάδα)

Ο άσος του Β'ΠΠ Στηβ Πισάνος στην Ελλάδα την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης της αυτοβιογραφίας του. (*Θα υπάρχει και η δυνατότητα υπογραφής αντιγράφων του βιβλίου του)

Όταν ο νεαρός Πισάνος έφθασε στην Αμερική το 1938, εργάστηκε, μελέτησε την Αγγλική γλώσσα και έμαθε να πετάει. Πήρε το πτυχίο του πιλότου αεροσκαφών ιδιωτικής χρήσης το 1941 και, αμέσως μετά την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα, προσφέρθηκε εθελοντικά για να υπηρετήσει στη μαχόμενη Βρετανική Βασιλική Αεροπορία.

Υπηρέτησε στις 268η και 71η Μοίρες Αετών (Eagle Squadrons). Η 71η Μοίρα ήταν μία από τις τρεις Μοίρες Αετών, τις οποίες αποτελούσαν Αμερικανοί εθελοντές και η οποία απορροφήθηκε από την Αμερικανική Αεροπορία Στρατού το 1942 -συμπεριλαμβανομένου και του Πισάνου, αν και δεν ήταν Αμερικανός υπήκοος. Τον Μάιο του 1943, έλαβε την Αμερικανική υπηκοότητα στο Λονδίνο. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος στην Αμερικανική ιστορία που έλαβε την Αμερικανική υπηκοότητα σε ξένο έδαφος.

Παν.Συ.Β.Α: Επίσκεψη στο Μνημείο πεσόντων στον Λαγκαδά την 04 Απριλίου 2013 και κατάθεση στεφάνου στην τελετή 100 ετών από τον θάνατο του πρώτου Έλληνα Αεροπόρο Εφέδρου Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Εμμανουήλ Αργυρόπουλου και του παρατηρητή του Κωνσταντίνου Μάνου που φονεύθηκαν εκεί κατά την διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.             Κατά το 4ημερο, από Πέμπτη 04 Απριλίου 2013 εως και την Κυριακή 07 Απρίλιου 2013, ομάδα τακτικών μελών και φίλων του Παν.Συ.Β.Α αποτελούμενη από τους :

Μιχαήλ Άνθιμον Πρόεδρον, Γεώργιον Δ. Μέρμηγκα Ειδικόν Γραμματέα, Ασμχον (Ι) Παντελήν Βατάκην Τακτικόν Μέλος, Γεώργιον Άνθιμον Φίλον, Μάρκον Ανδρέου Φίλον, Σγον (ΔΓΥ) Δημήτριον Βογιατζήν Ιστορικόν, Φραγκούλην Γεώργιον, Φραγκούλη Μαρία – Βασιλική, Παπαδοπούλου Κυριακή, Βαλασιάδην Νικόλαον Αρχαιολόγον, Ελευθερίαν Τούσιου και Κωνσταντίνον Λαγόν Καθηγητήν Ιστορίας Σχολής Ικάρων και τον μικρό Μιχαήλ Γ. Άνθιμον τον νεώτερον, επεσκέφθη την Βόρειον Ελλάδα, με ενεργό συμμετοχή στις παρακάτω εκδηλώσεις:

- Επίσκεψη στο Μνημείο πεσόντων στον Λαγκαδά την 04 Απριλίου 2013 και κατάθεση στεφάνου στην τελετή 100 ετών από τον θάνατο του πρώτου Έλληνα Αεροπόρο Εφέδρου Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Εμμανουήλ Αργυρόπουλου και του παρατηρητή του Κωνσταντίνου Μάνου που φονεύθηκαν εκεί κατά την διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Elmon S.AΟ Γιώργος Μυστρίδης, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβολήθηκε την Πέμπτη από κακοποιό στο Παγκράτι, τόνισε με ιδιαίτερη σεμνότητα ότι απλά έκανε την δουλειά του.

Ο αστυνομικός εβλήθη κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στο Παγκράτι με έναν οδηγό ταξί ο οποίος είχε πραγματοποιήσει τρεις συνεχόμενες ληστείες σε φαρμακεία στον Νέο Κόσμο, τον Βύρωνα και τον Υμηττό. Ο αστυνομικός συνέχισε την καταδίωξη καθώς δεν αισθάνθηκε την βολίδα η οποία και σταμάτησε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε.

Τελευταία σχόλια