Ο Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Τρινιδάδ και Τομπάγκο Γκέρυ Γκρίφιτ ανακοίνωσε τα σχέδια της χώρα του να αποκτήσει για την ακτοφυλακή νέα πλοία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γκρίφιτ, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εγκαινιάζει πρόγραμμα προμήθειας δύο μεγάλου εύρους περιπολικών σκαφών (Long Range Patrol), και αξιολογεί διάφορες επιλογές για την αγορά.

Στις 22 Αυγούστου 2014 ο ναυπηγικός όμιλος Damen Shipyards Group, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, υπέγραψε μια σύμβαση με το ναυπηγείο Astilleros Navales Ecuatorianos (Astinave) στο λιμάνι Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ, για μια σύμβαση για την κατασκευή για το Λιμενικό Σώμα του Εκουαδόρ (μέρος του Ναυτικού της χώρας) δύο μικρών περιπολικών σκαφών της σειράς Damen Stan Patrol 5009.

Η Βραζιλία θέλει να παραχωρήσει δωρεάν στην Ουρουγουάη 25 άρματα μάχης M41 Walker Bulldog από τις επίγειες δυνάμεις της. Αυτό αναφέρθηκε τώρα από το Υπουργείο Άμυνας της Βραζιλίας.

Η κινεζική εταιρεία Hongdu Aviation Industry (Group) Corporation ανακοίνωσε την υπογραφή μιας σύμβασης με τη Βενεζουέλα για την προμήθεια 24 εκπαιδευτικών αεροσκαφών Hongdu L-15. Η ανακοίνωση δημοσιεύεται στο Sina Weibo της εταιρείας (κινεζικό ισοδύναμο του Twitter).

Η Πολεμική Αεροπορία του Μεξικού (FAM) έχει επιλέξει το αεροσκάφος Grob G120TP turboprop ως το νέο εκπαιδευτικό της.

Το Ναυτικό της Αργεντινής παρέλαβε το υποβρύχιο San JuanO υπουργός Άμυνας της Αργεντινής, Agustin Rossi, παρέδωσε σε μια τελετή στο Ναυτικό της Αργεντινής το υποβρύχιο κλάσης TR-1700 (Santa Cruz) ARA San Juan, το οποίο είχε υποβληθεί σε Εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής απο το βιομηχανικό συγκρότημα CINAR.

Το σκάφος παραδόθηκε στις 23 Μαΐου κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο ναυπηγείο Tandanor της CINAR, στο Μπουένος Άιρες. Η αναβάθμιση του σκάφους, η οποία διήρκησε 10 χρόνια, θα επιτρέψει την παραμονή του σε λειτουργική υπηρεσία για τα επόμενα 30 χρόνια. Η εγχώρια επισκευή του υποβρυχίου ήταν σημαντική για την αποκατάσταση του κλάδου της μεταλλουργίας στην Αργεντινή.

Η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας (Força Aérea Brasileira - FAB) μπορεί να αγοράσει σύντομα βλήματα κατά-πλοίων AGM-84L Harpoon Block II και τον σχετικό εξοπλισμό και υποστήριξη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το Μεξικό προμηθεύεται 18 Sikorsky UH-60M Black Hawk.  Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία διαθέτει ήδη το UH- 60M, με την παράδοση τριών ελικοπτέρων να έχει λάβει χώρα το 2011. (Getty Images)Το Μεξικό αιτήθηκε στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών την πώληση 18 ελικοπτέρων Sikorsky UH-60M Black Hawk, όπως αποκάλυψε η υπηρεσία προμήθειας όπλων του Πενταγώνου DSCA στις 21 Απριλίου. Η προμήθεια αποτιμάται σε 680 εκατομμυρια δολάρια, και περιλαμβάνει σχετικό εξοπλισμό, ανταλλακτικά, εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποστήριξη. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ πρέπει τώρα να εγκρίνει την πώληση πριν να υπογραφεί η σύμβαση.

Η ΘΕΩΝ Αισθητήρες στη FIDAE 2014 (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ)Θερμή υποδοχή των νέων προϊόντων από ΜΜΕ και χρήστες

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσία της ΘΕΩΝ Αισθητήρες στη «Διεθνή Έκθεση Αεροδιαστημικής και Αμυντικού Υλικού, FIDAE 2014», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σαντιάγκο της Χιλής, πριν από μερικές μέρες.

Τα καινοτόμα προϊόντα της εταιρείας, σύμφωνα με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Χιλής (εφημερίδες El Mercurio και Las Ultimas Noticias, Τηλεοπτικοί σταθμοί Canal 13 και TVN), εντυπωσίασαν όσους είχαν την ευκαιρία να τα δουν από κοντά.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βενεζουέλας υπέγραψε μια σύμβαση για την αγορά 16 ελικοπτέρων κατάρτισης Enstrom 480B, σύμφωνα με την Enstrom Helicopter Corporation. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε την την τιμή αγοράς, αλλά έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι υπολογίζεται στα 40.830.000 δολάρια.

Τελευταία σχόλια