Βαρύ πλήγμα στην ρωσική ενεργειακή πολιτική στην Κεντρική Ασία  (Getty Images)H Gazprom σχεδιάζει να εγκαταλείψει εντελώς την αγορά φυσικού αερίου στην Κεντρική Ασία. O ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom προτίθεται να εγκαταλείψει πλήρως την αγορά του φυσικού αερίου στο Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν, αναφέρει το πρακτορείο εδήσεων Interfax. Αν συμβεί αυτό, φαίνεται πιθανό ότι η Ρωσία θα παραχωρήσει πλήρως ότι είχε προηγουμένως υπό έλεγχο - στην Κίνα.

Οι Ιαπωνικές Ναυτικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας (JMSDF) έχουν αρχίσει με τι θαλάσσιες δοκιμές του ελικοπτεροφόρου Izumo.

Σοβαρό ενδεχόμενο σύγκρουσης στην περιοχή της Κασπίας. (Getty Images)Στο Αστραχάν, στις 29 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η σύνοδο κορυφής των χωρών της Κασπίας. Συμμετείχαν οι πρόεδροι των πέντε χωρών: η Ρωσική Ομοσπονδία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ιράν.

Η λειτουργία του στόλου των μαχητικών Su-27 του Καζακστάν έχει ανασταλεί, μετά τη συντριβή στην περιοχή Αλμάτι, σύμφωνα με ανακοίνωση της στρατιωτικής ηγεσίας του Καζακστάν.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 στη γαλλική αεροπορική βάση Cazaux, υπό την παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Σιγκαπούρης Ng Eng Hen, πραγματοποιήθηκε μια τελετή για την ένταξη σε υπηρεσία στην Πολεμική Αεροπορία της Σιγκαπούρης της 150ης Μοίρας που είναι εξοπλισμένη με το ιταλικής παραγωγής εκπαιδευτικό αεροσκάφος Alenia Aermacchi M-346 Master (12 αεροσκάφη - "322" έως "333").

Η STX Offshore & Shipbuilding της Νότιας Κορέας ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις της στο Τσανγκβόν με τις εργασίες της τέταρτης φρεγάτας κλάσης Incheon, ή και HDF 3000 (Ulsan 1), για το Ναυτικό της Δημοκρατίας της Κορέας, στο πλαίσιο του προγράμματος Future Frigate Experimental (FFX) για μια φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων.

Ακόμη και αν η Ιαπωνία δεν ολοκληρώσει το σχέδιο της σειριακής παραγωγής ενόες εγχώριου μαχητικού, το Υπουργείο Άμυνας στο Τόκιο πιστεύει ότι η ανάπτυξη των απαραίτητων τεχνολογιών για το αεροσκάφος θα έχει θετικό αντίκτυπο στα κοινό πολυεθνικά προγράμματα για την ανάπτυξη όπλων και τις διαπραγματεύσεις για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών από άλλες χώρες. (TRDI)Το 2015, η Ιαπωνία θα αρχίσει τις δοκιμές ενός μαχητικού αεροσκάφους δικούς της σχεδιασμού, χωρίς τη συμμετοχή δυτικών εταίρων. Αυτό έχει αναφερθεί από το Nikkei Asian Review.

To Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας σχεδιάζει να διαθέσει περίπου 40 δισεκατομμύρια γιεν (384 εκατομμύρια δολάρια) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος στο επόμενο οικονομικό έτος, που αρχίζει τον Απρίλιο του 2015. Σύμφωνα με άλλες πηγές, το κόστος του προγράμματος επίδειξης του πολλά υποσχόμενου μαχητικού είναι 39.200.000.000 γιεν (377 εκατ δολάρια). Μέχρι το 2018, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τον τομέα της άμυνας, η κυβέρνηση στο Τόκιο θα αποφασίσει σχετικά με τη συνέχιση της ανάπτυξης του δικού της μαχητικού.

Η Σιγκαπούρη φαίνεται να έχει αυξήσει στα κρυφά το μέγεθος του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-15SG από 24 σε 40 αεροσκάφη, σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές ανακοινώσεις της Boeing, καταχωρήσεις νηολόγησης και εκθέσεις του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, ισχυρίζεται η βρετανική αμυντική επισκόπηση IHS Jane's Defence Weekly.

Η Ινδονησιακή Πολεμική Αεροπορία (Tentara Nasional Indonesia - Angkatan Udara, TNI-AU) παρέλαβε στις 25 Ιουλίου τα τρία πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Lockheed Martin F-16C/D, από ένα σύνολο 24 μονάδων.

 To πλοίο παράκτιων αποστολών LMV της Σιγκαπούρης (ST Marine/via Jane's)Το περιοδικό «International Defence Review» δίνει λεπτομέρειες για τα νέα περιπολικά πλοία πολλαπλών χρήσεων που πρόκειται να κατασκευαστούν για το Πολεμικό Ναυτικό της Σιγκαπούρης. Συνολικά η Σιγκαπούρη σχεδιάζει να κατασκευάσει οκτώ τέτοια πλοία, που ονομάζονται Littoral Mission Vessel (LMV), με την ανάθεσή τους να αναμένεται για το διάστημα 2016 έως 2020, για να αντικαταστήσουν τα 11 μικρά σημερινά 500 τόνων περιπολικά σκάφη κλάσης Fearless.

Τελευταία σχόλια