Στις 4 Σεπτεμβρίου στο ναυπηγείο της La Spezia η ιταλική εταιρεία Fincantieri, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, παρέδωσε στο Ναυτικό της Αλγερίας το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων (DVKD) Kalaat Beni-Abbes. Το πλοίο είναι η μεγαλύτερη μονάδα στην ιστορία του αλγερινού στόλου.

Οι αρχές της Τυνησίας αναμένουν ότι η Ρωσία θα παράσχει στη χώρα τα τεχνικά μέσα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Μονγκι Χαμντί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δωρίσει 10 τόνους εξοπλισμό, όπως κράνη, ασπίδες και αλεξίσφαιρα γιλέκα για τον εξοπλισμό των ειδικών αντιτρομοκρατικών μονάδων της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας της Τυνησίας, καθώς μάχονται έναντι μιας αυξανόμενης τοπικής και περιφερειακής τρομοκρατικής απειλής.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Σίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι έχει χορηγήσει στην εταιρία Rheinmetall την άδεια για την κατασκευή του εργοστασίου για την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων στην Αλγερία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse, αναφερόμενο στο περιοδικό «Der Spiegel», μια συμφωνία αξίας 28.000.000 ευρώ (37 εκατομμύρια δολάρια) προβλέπει τη δημιουργία της γραμμής συναρμολόγησης των τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Fuchs και των συστατικών τουςΟ Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Σίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι έχει χορηγήσει στην εταιρία Rheinmetall την άδεια για την κατασκευή του εργοστασίου για την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων στην Αλγερία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse, αναφερόμενο στο περιοδικό «Der Spiegel», μια συμφωνία αξίας 28.000.000 ευρώ (37 εκατομμύρια δολάρια) προβλέπει τη δημιουργία της γραμμής συναρμολόγησης των τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Fuchs και των συστατικών τους. Το εργοστάσιο πρέπει να κατασκευαστεί 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Αλγέρι.

Το Τσαντ προμηθεύεται τρία MiG-29 στην Ουκρανία  (Олег Волков / www.airliners.net, via bmpd.livejournal.com)Στο διαδικτυακό τόπο www.airliners.net στις 28 Μαΐου 2014 εμφανίστηκε μια φωτογραφία με ένα μαχητικό MiG-29 κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης από το κρατικό εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών στο Λβίβ της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το bmpd.livejournal.com το μαχητικό προορίζεται για παράδοση στο Τσαντ.

Η Denel Dynamics αναζητά στενότερη συνεργασία με τη ΒραζιλίαΜε τoν πύραυλο αερομαχίας Darter, μια συνεργασία Νότιας Αφρικής και Βραζιλίας, να οδεύει προς την παραγωγή το επόμενο έτος, ο κύριος ανάδοχος Denel Dynamics θέλει να συνεργαστεί περαιτέρω με τη Βραζιλία στην ανάπτυξη πυραύλων, ιδίως όσον αφορά τον πύραυλο αερομαχίας Marlin με εύρος 100 χιλιομέτρων.

H Λιβύη ενδιαφέρεται για τη δυνατότητα να αποκτήσει διάφορα στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από την Τουρκία. Πρώτα απ 'όλα, αναφέρονται το ελικόπτερο επίθεσης T129 και το αεροσκάφος κατάρτισης Hurkus. Προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις για την προμήθεια αυτών των αερομέσων έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Τουρκία του Πρωθυπουργό της Λιβύης Αλί Ζειντάν στις αρχές Ιανουαρίου του 2014.

Σχεδόν έτοιμο το ελικοπτεροφόρο της Αλγερίας (Giorgio Parodi / www.naviearmatori.net)Στις 8 Ιανουαρίου 2014 στη ναυπηγική εκγατάσταση Riva Trigoso (Γένοβα) του ιταλικού ναυπηγείου Fincantieri, το υπό κατασκευή ελικοπτεροφόρο της Αλγερίας φορτώθηκε σε μια μίνι-φορτηγίδα και στη συνέχεια πρέπει να ρυμουλκηθεί για την τελική ολοκλήρωση στο ναυπηγείο της Fincantieri στην La Spezia, όπου έχει ήδη ξεκινήσει η εκπαίδευση του πληρώματος από την Αλγερία.

Το πλοίο παραγγέλθηκε από την Αλγερία τον Ιούλιο του 2011 στο πλαίσιο του προγράμματος BDSL (Bâtiment de Débarquement et de Soutien Logistique) με ένα συμβόλαιο αξίας πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ. Ο κύριος ανάδοχος για το σχεδιασμό και την κατασκευή του πλοίου είναι η ιταλική εταιρεία Orizzonte Sistemi Navali (OSN) – μια κοινοπραξία του ιταλικού ομίλου Finmeccanica και Fincantieri, που αρχικά δημιουργήθηκε για τα προγράμματα Horizon και FREMM.

Η Ουκρανία συνεχίζει να προμηθεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιθιοπίας άρματα μάχης T-72. Οι αποστολές στον πελάτη είναι στο πλαίσιο μια σύμβασης για την προμήθεια 200 Τ-72, η οποία υπεγράφη τον Ιούνιο του 2011 μεταξύ της κυβέρνησης της Αιθιοπίας και του κρατικού εξαγωγικού οργανισμού Ukrspecexport της Ουκρανίας.

Ένας αιγυπτιακό μαχητικό MiG-21 συνετρίβη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, σε μια νότια πόλη στην Αίγυπτο. (AP/Hagag Salama)Ένας αιγυπτιακό μαχητικό MiG-21 συνετρίβη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, σε μια νότια πόλη στην Αίγυπτο, σκοτώνοντας δύο χωρικούς, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας της χώρας.

Τελευταία σχόλια