Ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Βούτσιτς ευχαρίστησε τη Ρωσία, η οποία συνεχίζει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Σερβία που έχει πληγεί από σοβαρές πλημμύρες το Μάιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με μια δημοσίευση στο inserbia.info στις 31 Αυγούστου.

Από άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας (Αρχείο ΓΕΑ)Μπορεί τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας να μην αστυνομεύουν τον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως η Κύπρος - μέλος της ΕΕ, δεν διαθέτει μια αεροπορική δύναμη, αλλά σύντομα αναμένεται να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας - σε συνεργασία με μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας.

Σε συνέντευξή του στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, ο υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας Σαλαμάνοφ μίλησε στους δημοσιογράφους για διάφορα θέματα. Ένα από αυτά ήταν η εξάρτηση της Βουλγαρίας από τη Ρωσία όσον αφορά τον εξοπλισμό των στρατιωτικών αεροσκαφών, και ποιό μπορεί να είναι αυτό το όριο.

Βουλγαρία - ο πιο αδύναμος κρίκος (Getty Images)Το Υπουργείο Οικονομίας της Βουλγαρίας κατηγόρησε την θυγατρική της ρωσικής Gazprom, "South Stream Bulgaria", για παραβίαση των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη μείωση της "εξάρτησης από τα όπλα και τα συστατικά τους, που κατασκευάζονται στη Ρωσία". Οι ειδικοί αποδίδουν αυτά τα βήματα της Σόφιας σε πιέσεις από την Ουάσινγκτον, η οποία προσπαθεί να εξαλείψει οποιεσδήποτε εναλλακτικές λύσεις για τη ροή του φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.

Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Βουλγαρίας συνεχίζει να βρίσκεται σε ένα καταστροφικά χαμηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα οι δαπάνες άμυνας να είναι σαφώς ανεπαρκείς για οτιδήποτε επενδύσεις. Αυτή η πληροφορία της κατάστασης δίνεται από το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Κροατίας, στο λιμάνι της Ριέκα ξεφορτώθηκε η τρίτη παρτίδα των τροχοφόρων θωρακισμένων οχημάτων που δώρισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Κροατία. Μετά την εκφόρτωση και τον εκτελωνισμό όλα τα M-ATV μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς στο εργοστάσιο επισκευής στο Ζάγκρεμπ, όπου θα αποπερατωθούν εργασίες συντήρησης και βαψίματος. (vecernji.hr)Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Κροατίας, στο λιμάνι της Ριέκα ξεφορτώθηκε η τρίτη παρτίδα των τροχοφόρων θωρακισμένων οχημάτων που δώρισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Κροατία.

Στις 22 Ιουλίου 2014 από την βουλγαρική αεροπορική βάση Graf Ignatievo απογειώθηκαν και πάλι τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-21 για αποστολές περιπολίας του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας.

Σεράγεβο, μια πόλη των 300 χιλιάδων κατοίκων με 120 τζαμιά, εκ των οποίων τα 70 νεόδμητα.Η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση από το τέλος της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα έπληξε ιδιαίτερα τις οικονομίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η έλλειψη πόρων έχει οδηγήσει σε μια απελπισμένη αναζήτηση για φρέσκο χρήμα - για να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει μια δυναμική σε σχέση με τις λεγόμενες επενδυτικές προθέσεις και τις πετρελαϊκές μοναρχίες του Περσικού Κόλπου - Κατάρ, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία. Σε αυτό το μέρος της Ευρώπης είναι σε εξέλιξη μια φυσική επέκταση της δραστηριότητάς τους της προηγούμενης δεκαετίας, η οποία αποσκοπεί κυρίως στην υποστήριξη του μουσουλμανικού πληθυσμού των Βαλκανίων.

Το κροατικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά των αυτοκινούμενων οβιδοβόλων PzH-2000. Οι Ενοπλες Δυνάμεις της Κροατίας θα λάβουν αυτοκινούμενα οβιδοβόλα PzH-2000 (155 χιλιοστών). Το κροατικό κοινοβούλιο ενέκρινε στις 14 Ιουλίου την αγορά 12 μονάδων PzH-2000 που προέρχονται από τις αποθήκες των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται αυτή τη βδομάδα σε κροατικά μέσα ενημέρωσης, για την περίοδο από τις 15 Απριλίου μέχρι σήμερα στην αεροπορική βάση Πλέσο της Κροατικής Πολεμικής Αεροπορίας, μετά τις επισκευές στην Ουκρανία [Odesaviaremservice], έφθασαν εφτά μαχητικά αεροσκάφη MiG-21. Ωστόσο, η Κροατική Πολεμική Αεροπορία δεν συμφωνεί να τα παραλάβει.

Ολοκληρώθηκε και επίσημα εκσυγχρονισμός των ελικοπτέρων στα Σκόπια, στις 10 Ιουνίου στην αεροπορική βάση Πέτροβιτς, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 22η επέτειο της αεροπορικής δύναμης της ΠΓΔΜ. Ο εκσυγχρονισμός της αεροπορικής δύναμης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) από την ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems, έχει ολοκληρωθεί.

Η ισραηλινή εταιρεία έχει αναβαθμίσει μεταξύ 2004 και 2014 το στόλο της χώρας από 10 σοβιετικής εποχής ελικόπτερα Mi-8MT, Mi-17 και Mi-24V, υπό δύο χωριστές αλλά αλληλένδετες συμφωνίες αναβάθμισης με την κωδική ονομασία «Γιασμίν» και «Αλέξανδρος». Η ισραηλινή εταιρεία έχει επίσης αναλάβει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των χειριστών της αεροπορικής δύναμης των Σκοπίων.

Τελευταία σχόλια