Επενδύοντας στην Ένωση - Μια ισχυρότερη μονάδαΑυτή η ανακοίνωση αφορά την παύση μου ως blogger στο fox2magazine και μετά από πέντε χρόνια την αναστολή της καθημερινής ροής των ειδήσεων και λοιπών σημειώσεων από τον χώρο της άμυνας και ασφάλειας.

Goooool de Grecia (Getty Images)

 

 

 

 

 

Η ψευδαίσθηση ότι αυτή η τετράδα θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να υπεραντισταθμίσει την κρίση που μαστίζει τις χώρες της Ευρωζώνης, δεν υφίσταται πια. Οι περισσότερες από τις χώρες BRIC είναι τώρα ένα βήμα πριν από την δική τους συντριβή. (cnbc.com| Alex Williamson | Ikon Images | Getty Images) Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα - οι λεγόμενες χώρες BRIC γιορτάζονταν μέχρι πρόσφατα ως κινητήριες δυνάμεις της παγκόσμιας οικονομίας. Τώρα, όπως κλιμακώνεται η οικονομική κρίση, ίσως καταλήξουν ακόμη και σε μια θεαματική συντριβή. Στη Βραζιλία, εκατομμύρια διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης, στην Ινδία η γραφειοκρατία και η κακοδιαχείριση έχουν παραλύσει την περαιτέρω ανάπτυξη - και η Κίνα απειλείται με την κατάρρευση ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι συνέπειες για την Ευρώπη θα ήταν μη προβλέψιμες.

Είναι μόνο τέσσερα γράμματα - και για ανύποπτο καιρό η φόρμουλα για την επιτυχία. Στέκονται για την ορμητική ανάπτυξη των τεσσάρων δυναμικών αναδυόμενων χωρών, πλούσιες σε φυσικούς πόρους, όλες με μεγάλους πληθυσμούς και αυξανόμενα μεσαία και ανώτερα κοινωνικά στρώματα, που διψούν για τα τενολογικά προϊόντα της Δύσης. Η συντομογραφία BRIC σημαίνει «Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα». Στην πραγματικότητα τα κράτη αυτά, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά μεταξύ τους. Μόνο η ταχεία οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια αποτελεί την ενωτική φόρμουλα.

flickr-logo1Ομολογουμένως με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε σήμερα ο εμπλουτισμός της σελίδας μας στο Flickr με φωτογραφικό υλικό. Για τη δημιουργία της σελίδας είχε γίνει ανακοίνωση τον περασμένο Ιανουάριο (μπορείτε σχετικά να θυμηθείτε εδώ). Στο Flickr θα βρεθεί υλικό που έχει είτε δωρηθεί είτε αποκτηθεί με δική μας ενέργεια.

(c) Katsuhiko Tokunaga - haf.gr

Με ανάλυσή της στο τρέχον τεύχος της, η "ΕΑ&Τ" εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να διατηρηθεί το αξιόμαχο της δύναμης μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Και αυτό διότι με τις υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες φαντάζει αδύνατη μία ορατή αγορά καινούριων μαχητικών νέας γενιάς. Βασικά στοιχεία του κειμένου αποτελούν η μείωση της πολυτυπίας και η σφυρηλάτηση ομοιογένειας, που θα επέφερε μείωση του λειτουργικού κόστους. Ενδεικτικά, μελετούνται οι περιπτώσεις των A-7 και των RF-4.

Στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκεται ένα νέο τεύχος των ηλεκτρονικών εκδόσεών μας. Η κυκλοφορία του αναμένεται μέσα στο Μάρτιο. Μεταξύ της ύλης, που αναφέρεται στη διεθνή και ελληνική ειδησεογραφία & επικαιρότητα, θα υπάρχουν θέματα για την 335Μ, το Gripen, το NH-90 και το Air Show του Μοναστηρίου.

Ονομάστηκε από τον Ζαν-Πωλ Σαρτρ ως ο «πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος της εποχής του». Ο Γκεβάρα πίστευε στη θεραπευτική επίδραση της βίας. Εννοούσε αυτός που ασκεί βία έως την αυτοθυσία, αυτο-ανακαλύπτει τη σταδιακή γέννηση ενός νέου ανθρώπου. Η συναρπαστική ουτοπία ενός εντελώς διαφορετικού, εντελώς νέου ανθρώπου. Ελεύθερος, περήφανος, αυτο-προσδιοριζόμενος.Ο διαχρονικός καθορισμός για τον Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, είναι σχετικά απλός: Όταν τον Οκτώβριο του 1967 ο ιμπεριαλιστικός εχθρός τον χτύπησε με εννέα σφαίρες, ξεκίνησε την καριέρα του ως είδωλο της παγκόσμιας επανάστασης: Η σύγχρονη μορφή του Ιησού Χριστού, λυτρωτής των σκλαβωμένων, ένα παγκόμσιο σύμβολο κατά της αδικίας. Aπεχθάνονταν τον καπιταλισμό, αλλά αγαπούσε τα πούρα και τα ρολόγια Ρόλεξ. Η πολιτική αποτυχία σε όλους τους τομείς, είναι αναμφίβολη, όπως η αθανασία τους ως εικόνα. Με τον θάνατο του Γκεβάρα, οι γυναίκες αγρότισσες της Βολιβίας, μαγεμένες από την εμφάνιση του προδωμένου και φυλακισμένου, κρέμασαν την εικόνα του στις καλύβες τους και προσεύχονταν στον «άγιο Ερνέστο». Σύντομα, το ίδιο έκανε ολόκληρος ο κόσμος, ή τουλάχιστον ο αριστερός. Αλλά ακόμη και ο καπιταλιστικός κόσμος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ομορφιά τoυ νεκρού αυτού κομμουνιστή.

Οι Αμερικανοί έχουν καταλάβει ότι ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις αρνητικές συνέπειες του θερμοκηπίου, αλλά δεν είναι έτοιμοι να αλλάξουν τον τρόπο ζωή τους. Αντί να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ψεκάζει με χημικά τον αέρα, τα οποία αντανακλούν το φως του ηλίου, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.Μυστηριώδεις χημικές ουσίες στον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό εναέριο χώρο ανησυχούν τους ανθρώπους. Προφανώς πολλά κράτη ή μυστικές οργανώσεις ψεκάζουν χημικές ουσίες στην επιφάνεια της Γης. Θα μπορούσαν Τούρκοι πράκτορες να ψεκάσουν με αυτές τις χημικές ουσίες την Ελλάδα; Υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτόν τον ισχυρισμό; Είναι αυτές οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τους ανθρώπους στείρους, αντιπαραγωγικούς;

Εάν πληκτρολογήσουμε τη λέξη «CHEMTRAILS» στη μηχανή αναζήτησης του google, θα έχουμε περί τις 9 εκατομμύρια καταχωρήσεις σήμερα, ενώ κάθε μέρα αυξάνονται οι καταχωρήσεις για αυτό το ουράνιο μυστήριο. Εν τω μεταξύ, το θέμα ανήκει σήμερα μαζί με τα ΑΤΙΑ [UFO] και τα εξωγήινα πλάσματα στις περισσότερο αγαπημένες θεωρίες παγκόσμιας συνωμοσίας. Δικαιολογημένα:

Σημείωμα

Αφαιρέθηκε το κείμενο, όπως και το σύνολο των φωτογραφιών, μετά από σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία (http://abandonedkansai.wordpress.com/). Ο λόγος: Θέμα δικαιωμάτων μιας συγκεκριμένης φωτογραφίας, την οποία ο κάτοχος παραχώρησε αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση σε ιντερνετικό πορτάλ μέσου ενημέρωσης. Η κατόπιν αίτηση λήψης σχετικής άδειας από τον τελικό χρήστη, δεν προτιμήθηκε εκ μέρους μας. Αντί αυτού, η αφαίρεση του κειμένου και των φωτογραφιών.

 

Beitrag gelöscht, 22 Februar 2012.

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε / υπενθυμίσουμε ότι το site μας έχει δημιουργήσει προφίλ σε γνωστές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Πιο αναλυτικά:

(1) Στο facebook

(2) Στο twitter

(3) Στο Issuu

(4) Στο Google+

Το τελευταίο απόκτημά μας είναι στο Flickr

Τελευταία σχόλια