Την πραγματοποίηση μίας μυστικής και άκρως απόρρητης άσκησης της τουρκικής Αεροπορίας στην Σουηδία, αποκάλυψε η σουηδική ενημερωτική ιστοσελίδα Αrbetarbladet και η αραβική ενημερωτική ιστοσελίδα Αlmasdarnews. Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες στην άσκηση συμμετέχουν 10 τουρκικά μαχητικά F-16 τα οποία πέταξαν την περασμένη Δευτέρα στο πεδίο ασκήσεων Vidsel στην περιοχή Norrbotten στη βόρεια Σουηδία.

«Αποστολή Ειρήνης 2014»: Η μεγαλύτερη πολεμική προετοιμασία στην ιστορία του Οργανισμού Συνεργασίας της ΣαγκάηςH μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση στον κόσμο, υψηλής τεχνολογίας κινεζικά ανεπάνδρωτα αεροσκάφη, ρωσικά στρατεύματα και ένα πολεμικό παίγνιο εμπνευσμένο από την Ουκρανία.

«Δόξα τω Θεώ ήταν Αμερικανοί ...  εμένα ακόμη τρέμουν τα γόνατά μου από το σοκ»  Στην Πολωνία, 18 ελικόπτερα του στρατού των ΗΠΑ χάσαν τον "δρόμο" τους αυτή την εβδομάδα - και αναγκάστηκαν να κάνουν μια αναγκαστική προσγείωση για να ρωτήσουν τους κατοίκους των γύρω χωριών. Κοντά σε δύο χωριά ζήτησαν πληροφορίες για το ταξίδι της επιστροφής, ενώ έβγαλαν ομαδικές φωτογραφίες με τους ντόπιους.

Οι Ρώσοι εξασκήθηκαν στο βύθισμα αμερικανικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα  (© The Russian Defense Ministry)Στις 9  Σεπτεμβρίου 2014 κατά τη διάρκεια ασκήσεων - "ρουτίνας" σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας που ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS, παράκτια πυραυλικά συγκροτήματα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποίησαν βολές κατά ναυτικών στόχων, χρησιμοποιώντας το πιο πρόσφατο κινητό πυραυλικό σύστημα K300P "Bastion-P", το οποίο είναι εξοπλισμένο με το υπερηχητικό βλήμα κατά-πλοίων 3M55E "Yakhont". Η βολή του "Bastion-P» διεξήχθην από την περιοχή της Σεβαστούπολης (προφανώς την ιστορική Μπαλακλάβα). Ο πύραυλος έπληξε το στόχο - παροπλισμένο πλοίο, σε απόσταση άνω των 90 χιλιομέτρων στο κεντρικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

Ολοκληρώθηκε η μεγάλης κλίμακας άσκηση των ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων (VDV) στην περιοχή Πσκοφ. Το διάστημα 11-16 Αυγούστου στην περιοχή Πσκοφ εξασκήθηκε η 76η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία σε προσγειώσεις σε άγνωστο έδαφος και με την χρήση πραγματικών πυρών - σύμφωνα με την υπηρεσία τύπου και πληροφοριών στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ελληνο-αμερικανική άσκηση με κανόνες γραμμένους με αίμα  (USAF)Σχεδόν 20 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon από την 480η Μοίρα Μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Σπάνγκταλεμ της Γερμανίας (κύριο καθήκον η καταστολή εχθρικής αεράμυνας) μετεγκαταστάθηκαν στην Σούδα, σε μια στρατηγικά κρίσιμη περιοχή του κόσμου, για τον σκοπό της συνεκπαίδευσής τους με τα πληρώματα της των 340Μ και 343Μ της 115 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορία το διάστημα 11-23 Αυγούστου 2014.

«Αετός της Ανατολίας»: Tα Gecko των Κούρδων είναι Buk M1 των Τούρκων! (κολάζ μέσω ελληνικού διαδικτύου)Τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου έκαναν μια σειρά από δημοσιεύματα που αναπαρήγαγαν ηλεκτρονικές εφημερίδες του χώρου, όπως οι γνωστές σε όλους σας defencenet.gr και defence-point.gr, για την κατοχή από τους Κούρδους του ΡΚΚ κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων SA-8Β Gecko. Σύμφωνα με το defencenet.gr, αναφερόμενο στον τουρκικό τύπο, σε περιοχή της κεντρικής Τουρκίας ελικόπτερα του Τουρκικού Στρατού εγκλωβίστηκαν από SA-8Β Gecko των δυνάμεων του PKK. Στην πραγματικότητα βέβαια, επρόκειτο για συστήματα των δυνάμεων της Τουρκίας, και ο εγκλωβισμός έγινε πιθανόν κατά την διάρκεια μιας άσκησης, ή κατά την προετοιμασία μια μεγαλύτερης άσκησης - «Αετός της Ανατολίας»: Οι Τούρκοι παρουσίασαν και εμπέδωσαν στα σενάρια αυτής της άσκησης συστήματα SA-8Β Gecko - και Buk M1!

Στη Ρωσία ξεκίνησαν μια πρωτοφανή σε μέγεθος αεροπορική άσκησηΜετά τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, τώρα είναι η σειρά της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας για ένα πενθήμερο ασκήσεων μεγάλης κλίμακας. Στα σύνορα με την Ουκρανία, η ρωσική αεροπορική δύναμη της Μόσχας ασκείται με την καταστροφή εναέριων και επίγειων στόχων - για πρώτη φορά σε αυτήν την κλίμακα.

Όπως το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για τον ορυκτό πλούτο της Κύπρου κορυφώνεται, ανακοινώθηκε κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου-ΗΠΑ: Η διμερής άσκηση SAR, με την επωνυμία «CYPUSA – 01/14» θα διεξαχθεί την Τετάρτη, από τις 11:00 μέχρι τις 14:30, σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου - Λιβάνου εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Βολές ισραηλινών ρουκετών ΙΜΙ Extra στο Αζερμπαϊτζάν Στην τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού ρεπορτάζ παρουσιάστηκαν πλάνα σχετικά με ένα ισραηλινής προέλευσης ρουκετοβόλο που αποκαλείται Lynx. Το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών (MLRS) φέρεται να είναι κατασκευής της ισραηλινής εταιρείας ΙΜΙ και ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Έχει αναφερθεί ότι ο πύραυλος έπληξε επιτυχώς στόχους σε απόσταση 42 χιλιομέτρων.

Τελευταία σχόλια